23/01/2020

De eerste vier zaterdagen in februari worden ’s morgens in alle vroegte de tulpen opgehaald bij een kweker in de omgeving van Zutphen. Vanaf 10 uur lopen de Lionsleden dan met de tulpen door verschillende wijken. Een flinke bos tulpen kost 3,50 Euro, drie bossen worden verkocht voor een tientje. Op de vier zaterdagen in februari denkt de Lionclub enkele duizenden bossen tulpen te verkopen.

De opbrengst van de actie gaat onder andere naar de Stichting Bus Zutphen die zich bezighoudt met het verzorgen van korte uitstapjes met bewoners van zorginstellingen in de regio. Vijf dagen per week zijn de vrijwilligers met bewoners onderweg naar kleinschalige bestemmingen als de Holterberg, de Veluwe of om koffie te drinken bij een museumboerderij. Een ander deel gaat naar kinderboerderij De Schouw in de Zuidwijken en de dierenweitjes ’t Spiker en ’t Horseler in Warnsveld.

De tulpen worden op zaterdag 1 februari verkocht in het oude dorp van Warnsveld, op 8 februari in de Warnsveldse wijk Overkamp, op 15 februari in Leesten West en de Ooyerhoek en op 22 februari in de Zutphense Zuidwijken. De verkopers zijn herkenbaar aan opvallende witte jacks met een opdruk van de Lionsclub Zutphen. Betaling kan alleen contant.De Lionsclub Zutphen gebruikt de maand februari om het voorjaar extra vroeg in huis te halen. Vier zaterdagen lang gaan de leden huis-aan-huis tulpen verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat vier goede doelen in de gemeente Zutphen.