De maand december is voor de Lionsclub Zutphen de inzamelmaand van Douwe Egberts-koffiepunten. Volgens een inmiddels jarenlange traditie worden er koffiepunten ingezameld via elf supermarkten in het gebied van Gorssel, via Eefde, Warnsveld en Zutphen, naar Brummen en Eerbeek. De koffiepunten vinden de consumenten op de pakken koffie van DE. De opbrengst wordt geschonken aan de plaatselijke Voedselbank.

In de regio Zutphen worden jaarlijks bijna 1 miljoen koffiepunten ingeleverd. Via de landelijke Lions-organisatie worden alle punten ingeleverd bij de koffiefabrikant in Utrecht, die daarvoor jaarlijks zo’n 130-duizend gratis pakken koffie schenkt aan de plaatselijke voedselbanken. Bijna 2000 pakken vinden hun weg naar de cliënten van de Voedselbank in Zutphen en omgeving.